marți, octombrie 13, 2009

Pacate/le...

Pacatele omului...Cele 10 porunci...Cati dintre voi pot sa zica ca nu au incalcat niciodata una dintre ele, sau ca au facut din placeri vicii? Cati puteti sa ziceti verde in fata ca nu ai gresit niciodata si ca nu ai facut cu minte limpede rau altora sa va fie voua mai bine?Va raspund eu...Niciunul nu puteti sa mi ziceti asa ceva [decat daca ati fi niste inconstienti] pentru ca nu e adevarat.
Hai sa luam una din cele mai mari placeri in scopuri utile si ascunse intr un viciu necontrolabil...
Tradarea...
Hai sa vedem ce inseamna a trada, in viziunea mea a trada inseamna a "vinde", a nu mai tine cont de prieteni doar ca sa ti fie tie bine desi singur acum sa vedem ce zice DEX-ul:

TRĂDÁ,
trădez, vb. I. 1. Tranz. A înșela în mod voit și perfid încrederea cuiva, săvârșind acte care îi sunt potrivnice, pactizând cu dușmanul etc. ♦ A fi neloial față de cineva sau de ceva. ♦ A se abate de la o linie de conduită, a dovedi inconsecvență față de o acțiune, de o idee etc. ♦ A comite o infidelitate în dragoste sau în căsnicie; a înșela.

Hai sa zicem ca eram cat de cat aproape desi nu foarte.
Oare daca stii ca tu tii la cineva si un prieten se duce si face ce nu ar trebui cu cinevaul respectiv cum te ai simti? Nu te ar interesa? Ai fi dur pe dinafara si pe dinauntru te ai inumai ca un cub de gheata la soare, sau poate chiar mai repede? Nici odata nu stii cum reactionezi intr o situatie pana nu ajungi in fata ei degeaba te pregatesti psihic si fizic in unele cazuri ca pana nu ajungi fata in fata nu ai nici cea mai vaga idee cum sa te simti... Si apoi incep sa ti zboare tot felul de chestii prin cap unele mai nebunesti altele mai normale dar ineficiente... Ce o sa se intample?[:))] You may never know... trebuie sa ajungi fata-n fata cu situatia si sa fi primu care reactioneaza...
Tradarea este atunci cand Increderea e zdrobita intr un meci 1v1 fara reguli desi esti gata sa pariezi ca nu o sa aibe probleme increderea ea defapt nu a rezistat nici macar o runda... si se aude din public cu un ras isteric de misto "-Strike III, you're out!", nimeni nu stie cum sa reactioneze...
Totul se destrama...Pare ireal, te simti de parca tu ti ai luat K.O. desi defapt ca asa si este, totul se invarte in jurul tau, ai cazut jos un zambet larg se invarte in jurul capului tau, privirea se inceteoseaza si te trezesti cu unu mai putin pe barca ta, te intrebi daca a fost un vis...speri sa nu, intr-un final nici nu iti mai pasa desi doare...
"Inchid transmisia de aici din prima linie"
"
Poate pleci azi,
Poate pleci maine,
Stiu ca nu am avut,
O viata de caine...
Si daca sti,
Ca poate..nu ai facut bine,
Pastrez ultimul glont pentru mine..." Scrisoarea unui soldat - Bitza


4 comentarii:

  1. tradare, dulce tradare:-?.toti comitem pacate.incalcam uneori si legile firii.dar stim cu totii ca "exista succese care te injosesc si infrangeri care te inalta"

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot sa stiu eu...nu pot sa aleg eu,
    Caci toate vin intotdeauna de la Dumnezeu,
    Sunt in mainile lui, asa va fi mereu
    Chiar daca este bine, chiar daca este rau...

    RăspundețiȘtergere
  4. apropo de ce ai scris tu ... mie mi se pare oarecum imposibil sa nu incalci cel putin o data ceva ... e impotriva firii noastre... :)

    RăspundețiȘtergere